Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:157759 kpl

Pikakysely

Kannatatko puolueavustusten julkistamista?

Päijät-Hämeestä urheilun ja matkailun megamaakunta

05.02.2016

Kansanedustaja Ville Skinnari Päijät-Hämeen Urheilugaalan avajaisissa:
ville2015.jpg
 
Valtion liikuntaneuvoston jäsen, kansanedustaja Ville Skinnari (sd.) korosti Päijät-Hämeen Urheilugaalan avajaispuheessaan liikunnan olosuhteiden, osaamisen ja yhteistyön merkitystä Päijät-Hämeen liikunnalle ja urheilulle.
- Me olemme tottuneet menestymään huippu-urheilussa ja meillä on vahva historia liikunnan maakuntana. Meillä on mahdollisuus kehittyä urheilun ja matkailun megamaakunnaksi. Jos haluamme olla kansainvälisessä kilpailussa mukana meidän pitää uskaltaa panostaa olosuhteisiin, osaamiseen ja yhteistyöhön myös yli perinteisten rajojen. Samalla meidän pitää houkutella kansainvälisiä toimijoita Suomeen ja Päijät-Hämeeseen.
- Huippu-urheilussa uskon että yksilölajeissa menemme kohti talliajattelua. Kansainvälinen yhteistyö on avainasemassa. Sijaintimme on hyvä. Helsinki-Vantaan lentoasema on vain tunnin päässä ja nopea Allegro-junayhteys vie Pietariin alle kolmessa tunnissa.
10 vuoden suunnitelma liikuntainvestoinneille
Skinnari haluaa hyvää ja yhteistä alueellista suunnittelua Päijät-Hämeen liikuntarakentamiseen.
- Hyvät hankkeet kyllä menestyvät ja saavat rahoitusta. Meidän pitää olla entistä aktiivisempia. Valtion rahoituksen lisäksi meidän pitää hakea myös uusia rahoitusmalleja yhteistyössä elinkeinoelämän, erityisesti matkailun mutta myös esimerkiksi energia-alan innovatiivisten yritysten kanssa. Tavalliset liikkujat, vammaiset ja yhteistyö kulttuurin kanssa pitää myös huomioida. Siten saadaan laaja yhteiskunnallinen hyväksyntä uusille hankkeille.
Skinnarin mukaan laadukas koulutus on tässäkin avainasemassa: Vierumäki ja Pajulahti ovat alansa johtavia urheiluopistoja. Opiskelijoille pitää luoda mahdollisuus tehdä yritysten kanssa tutkimusta ja kehitystyötä sekä työllistyä omassa maakunnassa.
Liikunta-alan koutustarve kasvaa
Ville Skinnari on huolissaan lasten liikkumattomuudesta ja siitä että nykyisin liikunta tapahtuu pitkälle ohjatussa seuratoiminnassa.
- Lasten liikkumattomuus maksaa meille tulevaisuudessa miljardeja. Siksi pitää uskaltaa panostaa liikuntaan ja sen olosuhteisiin vaikeinakin aikoina.
Tilastojen mukaan myös liikunta-alan työllisyys ja sitä kautta koulutustarve kasvaa tulevaisuudessa.
- Suomi tarvitsee mm. liikunnan osaajia, valmentajia ja kuntouttajia.
Skinnari haluaa, että Päijät-Hämeestä noustaan entistä useammin myös maaiman huipulle.
- Tavoitteet urheilussa on oltava edelleen tarpeeksi kovia. Päijät-Hämäläiseen kulttuuriin on kuulunut tietty Helsingin "valojen" pelko - etenkin jääkiekossa ja jalkapallossa. Meillä pitää olla tavoite olla huipulla: huippu-urheilussa ja liikunnassa yleesä. Siten saamme tuloksia.
- Jos tavoittelee maailman huippua on todennäköisempää päästä Suomen huipulle.
12.11.2016PÄIJÄNTEEN ALUEEN YHDISTETTÄVÄ VOIMAT MATKAILUSSA
01.05.2016KUNNAT JA VEROPARATIISIT
21.04.2016Suomen SOTE kohti amerikkalaista mallia
10.04.2016EU ja USA veroparatiisien ytimessä
05.03.2016Nuorten työllistymiseen uusia avauksia
23.02.2016Jouko Skinnarin arvonimen luovutustilaisuus
14.02.2016Ville Skinnari: Pienpanimoiden ulosmyyntioikeus testattava EU - tasolla
05.02.2016Päijät-Hämeestä urheilun ja matkailun megamaakunta
08.01.2016Ville Skinnari: Missä viipyy tekojääräta?
06.01.2016Ville Skinnari:Nuorten kullasta itseluottamusta Suomelle

Siirry arkistoon »