Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:157750 kpl

Pikakysely

Kannatatko puolueavustusten julkistamista?

Ville Skinnari: Missä viipyy tekojääräta?

08.01.2016

Perhep2.jpg

MIKSI LAHTI ON AINOA ISO KAUPUNKI ILMAN TEKOJÄÄTÄ?

Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Ville Skinnari (sd.) on jättänyt Lahden kaupunginhallitukselle kirjallisen kysymyksen tekojääradan rakentamiseksi. Skinnari kysyy kirjallisessa kysymyksessään miksi Lahti on urheilukaupunkina ainoa Suomen suurista kaupungeista, jossa ei ole edelleenkään tekojäärataa. Skinnari mielestä Kisapuisto olisi hyvä sijainti keskustassa uudelle tekojääradalle ja sen yhteydessä on mahdollista hyödyntää jo olemassa olevaa energiaverkkoa.

- Lahdessa ei voi harrastaa luistelua jäähallien ulkopuolella kuin vain erittäin lyhyen talvisesongin eli tammi-helmikuun pakkasten aikana. Jos Lahti haluaa olla jatkossa jääurheilukaupunki, meidän tulee panostaa jopa 2-3 tekojäärataan, keskustan lisäksi myös lähiöissä. Vastaavia ratkaisuja on muuallakin Suomessa, miksi ei meillä?

Skinnari teki yhdessä edesmenneen valtuutetun Martti Heinon (sd.) kanssa valtuustoaloitteen tekojääradan rakentamisesta vuonna 2013. Skinnarin mukaan aloitteeseen suhtauduttiin myönteisesti ja hanke nähtiin tarpeelliseksi. Tästä huolimatta hankeen valmistelu ei ole edennyt. Skinnarin mukaan uudet teknologiat ja energiaratkaisut mahdollistavat erittäin kustannustehokkaita ratkaisuja.

Liikkumattomuus iso ongelma

Skinnari muistuttaa liikunnan merkityksestä kaiken ikäisille. Kyse ei siis ole vain ja ainoastaan aktiiviharrastajille suunnatusta tekojäästä. Valtion liikuntaneuvoston jäsenenä Ville Skinnari seuraa aitiopaikalta koko Suomen suurta terveysongelmaa eli ihmisten liikkumattomuuden aiheuttamia ongelmia.

- Liikunnan harrastaminen on parasta liikalihavuuden ja sairauksien ennaltaehkäisyä. Uusi tekojäärata hyödyttäisi lasten ja nuorten sekä koululaisten liikuntatuntien lisäksi myös kaiken ikäisiä lahtelaisia.

Samalla tekojää palvelisi myös koulujen ja kerhojen vapaa-ajan toimintaa.

- Iltapäivätoiminnassa voidaan ottaa mallia muista suomalaisista kaupungeista, joissa urheiluseurat järjestävät yhdessä koulutoimen kanssa lasten ja nuorten kerhotoimintaa.

12.11.2016PÄIJÄNTEEN ALUEEN YHDISTETTÄVÄ VOIMAT MATKAILUSSA
01.05.2016KUNNAT JA VEROPARATIISIT
21.04.2016Suomen SOTE kohti amerikkalaista mallia
10.04.2016EU ja USA veroparatiisien ytimessä
05.03.2016Nuorten työllistymiseen uusia avauksia
23.02.2016Jouko Skinnarin arvonimen luovutustilaisuus
14.02.2016Ville Skinnari: Pienpanimoiden ulosmyyntioikeus testattava EU - tasolla
05.02.2016Päijät-Hämeestä urheilun ja matkailun megamaakunta
08.01.2016Ville Skinnari: Missä viipyy tekojääräta?
06.01.2016Ville Skinnari:Nuorten kullasta itseluottamusta Suomelle

Siirry arkistoon »